knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

MOJA NAJ KNJIGA

logo_moja_naj_knjiga

Opis projekta:

Moja najljubša knjiga, priznanje po izboru mladih bralcev, se podeljuje vsako leto od 1998, in sicer v dveh kategorijah: za najljubšo slovensko mladinsko knjigo in za najljubšo v slovenščino prevedeno mladinsko knjigo. Priznanje so osnovali Knjižnica Otona Župančiča, Slovenska sekcija IBBY in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije, da bi med mladimi bralci spodbujali branje in zanimanje za mladinsko književnost. Zato naj bi bilo glasovanje povezano z bibliopedagoškimi dejavnostmi oz. z najrazličnejšimi oblikami knjižne vzgoje mladih bralcev.

Glasujejo lahko vsi otroci, ki knjigo sami preberejo, pri čemer smejo glasovati za katerokoli delo, ne glede na letnico njegove izdaje, glavna pozornost pa velja leposlovni knjigi. Knjiga, ki že peto leto dobi največ glasov mladih bralcev, prejme zlato priznanje, nato pa je izločena iz nadaljnjega glasovanja.

Glasovanje poteka prek spleta http://www.naj-knjiga.si; glasove mladih bralcev (za enkrat) lahko oddajajo le registrirani mentorji.

Akcijo strokovno vodi odbor za priznanje Moja najljubša knjiga, ki ga sestavljajo predstavniki iz splošnih in šolskih knjižnic, častni člani pa so predsednik Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, predsednik Slovenske sekcije IBBY in predstavnik mladih bralcev. Strokovno in organizacijsko jo vodi MKL, Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. H glasovanju so vabljene vse splošne knjižnice in osnovne šole v Sloveniji, v slovenskem zamejstvu in slovenski otroci po Evropi.

Trajanje projekta

Glasovanje poteka vsako šolsko leto, od 15. oktobra do 15. marca. Priznanja ustvarjalcem nagrajenih knjig so podeljena 2. aprila, na mednarodni dna knjig za otroke, v MKL, Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani.

Cilji projekta

  • spodbujanje branja,
  • spodbujanje branja kakovostnega leposlovja.

Ciljna skupina

predvsem učenci 2. in 3. triletja devetletke oz. učenci, ki že samostojno berejo