knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

RASTEM S KNJIGO

 

 

 

PROJEKT »RASTEM S KNJIGO« V ŠOLSKEM LETU  2018/2019

rastem s knjigo

 

 

V šolskem letu 2018/2019 že trinajstič poteka nacionalni projekt za spodbujanje bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ 2018« - »izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«, ter že deveto leto »Rastem s knjigo SŠ 2018« - »izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu dijaku prvega letnika«.

Projekt izvaja Javna agencija za knjigo RS (JAK) v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, zamejskimi osnovnimi šolami, javnimi in zasebnimi srednjimi šolami in srednjimi šolami v zamejstvu.

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo OŠ« in »Rastem s knjigo SŠ« so:

  • spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature;
  • promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
  • spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in dijakih in njihova obiskovanja splošnih knjižnic;
  • motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega leposlovnega mladinskega leposlovja.

Priprave na projekt se pričnejo že spomladi, ko strokovna komisija na JAK na podlagi javnega razpisa, izbere mladinsko leposlovno delo slovenskih avtorjev, primerno za sedmošolce. Vsako leto je izbrano drugo delo.

Za sedmošolce je bila v šolskem letu 2018/2019 izbrana knjiga AVTOBUS OB TREH pisateljice Nataše Konc Lorenzutti. Dijaki bodo prebirali delo Suzane Tratnik NOBEN GLAS.

Ob letnem obisku  najbližje splošne knjižnice vsak sedmošolec in vsak dijak prejme izbrano knjigo.

 

 

avtobus-ob-trehnoben-glas

 

 

 


 

Uradni začetek projekta je vsako leto 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti. Do takrat so že knjige dostavljene v vse splošne knjižnice v Sloveniji, kjer željno čakajo na svoje bralce.

Informacije o poteku projekta dobite pri koordinatorju projekta v Knjižnici Črnomelj Jožici Žunič, e-pošta  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki  07 30 51 364.