knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Čarovnije na čudežnem vrtu

Začetek tedna smo v Knjižnici Črnomelj pričeli s praznovanjem. Na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj smo namreč obeležili 10. obletnico projekta Drugačne pravljice. V ta namen smo izdali tudi brošuro.
S strahom in pogumom smo oktobra 2009 pričeli s projektom "Drugačne pravljice", ki ga podpirata in sofinancirata Občina Črnomelj in Občina Semič ter si začrtali cilje, kot so promocija knjige, branja ter pripovedovanja, predvsem pa zabavno druženje ob knjigi in razvoj domišljije.
Projekt, ki vzpodbuja utrip drugačnosti in živi že deset let, je primer dobrega sodelovanja in konstruktivnega delovanja tako Osnovne šole Milke Šobar Nataše, Varstveno-delovnega centra Črnomelj, Knjižnice Črnomelj ter Občine Črnomelj in Semič.
Veseli smo, da se nam je na dogodku pridružil tudi podžupan Občine Črnomelj, gospod Dubravko Čengija, kateri je nagovoril obiskovalce ter nam čestital ob jubileju.

Vodji projekta Anja in Daniela se ves čas trudiva, da bi bil program vsebinsko tako zasnovan, da bi bili udeleženci čim bolj aktivni in motivirani za sodelovanje ter bi se srečanj z veseljem udeleževali. Slednja potekajo enkrat mesečno za vsako skupino, od oktobra do maja, in le-teh se je v desetih letih zvrstilo kar 238. Največkrat srečanja potekajo kar pri njih, v njihovih enotah oz. na šoli, kadar pa je le možnost, predvsem kar se logistike tiče, pa se skupaj odpravimo tudi na potep. Tako smo že obiskali knjižnico v Kočevju, z vlakom smo odpotovali v Metliko in spoznali tamkajšnjo knjižnico, odšli na Vinico in si ogledali Spominsko hišo Otona Župančiča. Tudi srečanj v knjižnici so zelo veseli, saj tako še pobližje spoznajo naše delo, prostore, seznanijo se lahko z različnim gradivom, katerega hranimo pri nas, spoznajo se še z ostalimi zaposlenimi v knjižnici in z njimi poklepetajo.
Gost današnjega druženja je bil izvrsten Čarodej Toni, kateremu smo se iz srca nasmejali in uživali v izvajanju čarovniških trikov.
Prireditev je potekala v okviru projekta Medgeneracijski vrt. Nosilec projekta je ZIK Črnomelj, partnerja v projektu pa sta Knjižnica Črnomelj in Mladinski center BIT.