knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Knjižni moljčki v novembru 2019

Naša družina najmlajših bralcev se širi in v letošnjem šolskem letu imamo na novo v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici kar dve skupini.
Projekt za najmlajše bralce je krepko zakorakal v 22. leto in v Knjižnici Črnomelj nas veseli, da je povpraševanje po tovrstnem druženju še vedno aktualno. Druženje ob knjigi in interes za knjigo očitno ne bo zamrl, saj nas je v tem šolskem letu največ doslej. Naša družina zdaj šteje 111 otrok, ki so stari od 3. do 7. let in na srečanja prihajajo s starši ali starimi starši.
V mesecu novembru smo pripravili 7 srečanj za 7 skupin otrok. Imamo 4 skupine v Knjižnici Črnomelj, 1 skupino v Krajevni knjižnici Semič in 2 v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici. Tema našega druženja je bila jesen. V uvodnem delu smo odkrivali zaklade jeseni, ki so bili skriti v čarobni vreči, in se družili s slovensko ljudsko pripovedko Lisica in jež in z avtorsko zgodbico o Hruški in ježku, ki sva ju knjižničarki predstavili s pripovedovanjem ob aplikacijah in s kamišibaj gledališčem. Pripravili sva tudi ustvarjalnico, na kateri so otroci izdelali lepljenko – ježka.
Vsi knjižni moljčki so prejeli lične članske izkaznice v obliki mape, ki jih je oblikoval Roland Plut. V mapo smo poleg urnika srečanj za celo šolsko leto vložili tudi priporočilni seznam dobrih knjig, ki jih otroci skupaj z odraslimi berejo doma in pripovedujejo knjižničarkam v času, ki je po urniku določen za pripovedovanje pravljic. Tako se otroci tudi sami urijo v pripovedovanju pesmic in zgodb.
Veseli smo, da imamo priložnost knjigo približati otrokom, ki prebivajo tudi v bolj oddaljenih krajih. Hvaležni smo za zelo dobro sodelovanje z Belokranjskim muzejem Metlika, ki nam omogoča, da projekt izvajamo v Župančičevi spominski hiši v Vinici in kustosinji Aniti, ki nas je toplo sprejela v hišo, kjer prebiva duh našega velikega belokranjskega in slovenskega pesnika.