knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Medgeneracijski vrt - Zgodbe na cvetličnem vrtu s Piko Nogavičko

V torek, 1. 10. 2019, je Knjižnica Črnomelj na medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj pripravila zaključno prireditev za mlade bralce

, ki so sodelovali pri Pikini bralni znački za šolsko leto 2018/2019. Obiskala nas je čisto prava Pika Nogavička, ki je prišla naravnost iz Velenja, še polna vtisov iz velenjskega 30. Pikinega festivala.
Knjižnica Črnomelj že tretje leto sodeluje s Knjižnico Velenje in navdušuje mlade bralce za branje knjig iz Pikinega seznama. Knjige so večinoma zabavne in navihane, tako kot Pika Nogavička, tako da otroci radi posegajo po njih in v Pikine beležke radi zapisujejo vtise in rišejo pravljične junake. Knjižničarki Edita Prah Slinček in Meta Pivk Srdič iz Knjižnice Velenje vsako leto poskrbita za nov bralni seznam, skrbita za to da mladi bralci prejmejo bralne gumbe, vedno prideta na zaključek v Belo krajino in s seboj vedno pripeljeta simpatično Piko Nogavičko.
Skozi pravljično prireditev na cvetličnem vrtu nas je popeljala knjižničarka Jožica Žunič. Najprej smo si ogledali in prisluhnili kamišibaj zgodbam, ki sta nam jih predstavila Breda in Darko Kočevar iz KUD Zlata skledica. Vsak cvetlični vrt je dom različnih rastlin. Rade ga krasijo sončnice, o tem je govorila prva pesem oz. zgodba. Vsak cvetlični vrt je tudi dom in pravi raj za otroško igro. Druga zgodba je tako pripovedovala o sebičnem velikanu, ki je imel prečudovit vrt, pa se na njem ni dovolil igrati otrokom. In vsak cvetlični vrt je dom različnih živali, tudi prav posebne krave, o kateri je govorila tretja zgodba.
V nadaljevanju sta direktorica knjižnice Anja Panjan Trgovčić in Pika Nogavička podelili priznanja in Pikine bralne gumbe 33 mladim bralcem, ki so uspešno zaključili Pikino bralno značko, od tega je 11 bralcev prvič prejelo Zlati bralni gumb, ki se podeljuje bralcem, ki v projektu sodelujejo tri leta.
Pika Nogavička je na koncu otroke in ZIKI-ja povabila še na »Pikine čalapinke« in »Pikino lemonado«.
Otroci in odrasli so se ob pogostitvi še malo družili s Piko Nogavičko in veseli odšli domov.
Prireditev je potekala v okviru projekta Medgeneracijski vrt. Nosilec projekta je ZIK Črnomelj, partnerja v projektu pa sta Knjižnica Črnomelj in Mladinski center BIT.