knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pravljični potujoči kovček

Danes zjutraj (19. 11. 2019) smo otroke v Vrtcu Čardak razveselili z obiskom iz Knjižnice Črnomelj.
Za 10 skupin otrok smo pripravili 10 kovčkov napolnjenih s knjigami in ti bodo skozi celo šolsko leto potovali od otroka do otroka in od družine do družine. Za vse skupine smo pripravili tudi kamišibaj pesmice in pravljice, ki so potekale v treh delih.
Bralni projekt PRAVLJIČNI POTUJOČI KOVČEK je projekt, ki ga v Knjižnici Črnomelj v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami črnomaljske in semiške občine izvajamo že trinajst let.
Letos bomo ponovno pripravili okrog 50 kovčkov. Cilji projekta so spodbujati družinsko branje ter kvalitetno preživljanje družinskega prostega časa, širiti medgeneracijsko ljubezen do branja, povezati splošno knjižnico, vrtce, šole, družine ter povezati knjižnico z lokalnimi partnerji v okolju. Vsak kovček vsebuje zvezek in pet knjig, s katerimi se bodo ob branju prijetno družili vsi člani družine.
Letošnji novosti v kovčku sta lutka – ZMAJČEK, ki so jo idejno zasnovali in tudi izdelali prostovoljci v Hiši sadeži družbe Črnomelj in PRAVLJICA O IZGUBLJENEM ZMAJU, ki so jo napisali in ilustrirali člani turističnega krožka OŠ Mirana Jarca Črnomelj in nam prijazno dovolili, da jo delimo z mladimi bralci. Napisana in prirejena je po belokranjski legendi o zmaju, ki je nekoč živel na Mirni Gori.
Letos smo mentorje vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine povabili, da v okviru svoje skupine oz. razreda izdelajo svojega ZMAJČKA iz recikliranega materiala. Vse prispele izdelke bomo razstavili v Knjižnici Črnomelj v času Jurjevanja – junija 2020.