knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Razstava Nuše Štukelj

V torek, 22. oktobra, smo v Pravljični sobi Knjižnice Črnomelj pripravili odprtje še zadnje razstave mladih likovnih talentov. Tokrat je svoja dela na ogled postavila dijakinja 1. letnika srednje zdravstvene in kemijske šole, smer kozmetični tehnik, Nuša Štukelj, katera je v času prijave na natečaj obiskovala OŠ Belokranjskega odreda Semič.
O Nušinih razstavljenih delih sta spregovorila akad. slikar Robert Lozar ter Nušina mentorica v osnovni šoli, prof. lik. umetnosti Vlasta Henigsman. Zbrane sta nagovorila tudi ravnateljica šole, mag. Andreja Miketič ter direktorica Knjižnice Črnomelj, Anja Panjan Trgovčić.
Nuša rada riše in ustvarja že od malih nog, saj ji to predstavlja veselje in sprostitev. Z likovnim ustvarjanjem se je ukvarjala skozi celo OŠ, kjer ji je bila v veliko pomoč in oporo mentorica, prof. likovne umetnosti Vlasta Henigsman. Nuša najraje riše s svinčnikom, katerega ima skoraj vedno pri roki in prav tehnika risanja s svinčnikom, ji najbolj ustreza. Najraje riše obraze ljudi, saj so vsi drugačni in zanimivi na svoj način. Rada tudi fotografira naravo.
Sodelovala je že na mednarodni kiparski koloniji v Črnomlju, na koloniji v času dnevov kočevarske kulture na Malem Riglju, Kočevju, Kočevskih Poljanah, na slikarskem extemporu mladih likovnikov Bele krajine, malem taboru v Trebnjem, otroškem extemporu v Kostanjevici, na UNESCO extemporu v Cerkljah na Gorenjskem, na izletniški koloniji na Krku in Gradežu. Sodelovala pa je tudi z Društvom mladih likovnikov Semič, in sicer s sliko šopka v Kulturnem centru Semič ter poslikavo podhoda pri domu CŠOD Lipa v Črmošnjicah.
V šestem razredu je prejela unikatno priznanje na mednarodnem Likovnem svetu, priznanje za ustvarjalno delo na temo Pogled, priznanje za Portret, priznanja na likovnem tečaju Evropa v šoli, na mednarodnem likovnem natečaju akvarela v Ozlju na Hrvaškem, na UNESCO projektu Dediščina v rokah mladih, bronasto priznanje za keramiko na Terra mistici v Izoli, priznanje na regijskem natečaju moja domovina – poznam tvojo kulturno dediščino?
Povabljena pa je bila tudi v državni zbor z drugimi devetošolci, kjer so zasedli 1. mesto za kolekcijo grafičnih listov na natečaju Radost Evrope v Beogradu.
Program sta tokrat z izbranimi skladbami obogatili učenki GŠ Črnomelj, flavtistki Ema Franko in Anka Pezdirc, kateri delujeta pod mentorstvom prof. Mojce Rebolj.

V mesecu novembru pripravljamo še skupno razstavo vseh mladih likovnih talentov, kateri so se s svojimi likovnimi izdelki predstavili v letošnji sezoni. Dogodek bo potekal 19. novembra, na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj. Lepo vabljeni.