knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Skupna razstava likovnih talentov

V torek, 19. 11. 2019, smo v avli Kulturnega doma Črnomelj organizirali skupno razstavo likovnih talentov.
V Knjižnici Črnomelj smo že leta 2015 na pobudo akad. slikarja, g. Roberta Lozarja, razpisali prvi likovni natečaj za učence in dijake belokranjskih šol. V preteklem šolskem letu smo razpisali 3. likovni natečaj, na katerega se je prijavilo 11 učencev in dijakov belokranjskih osnovnih in srednje šole. Tričlanska komisija, katero so sestavljali akademski slikar Robert Lozar ter prof. lik. umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, so na podlagi prispelih izdelkov izbrali naslednje kandidate: TEJO BUTALA, ALJO DERŽAJ, NEŽO BARIČ, ADO LOZAR, JULIJO LAURO RUS, ZALO PEZDIRC BURAZER ter NUŠO ŠTUKELJ.
Izbrani so imeli tako priložnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo javnosti, saj smo na mesečni ravni organizirali otvoritev razstave v Knjižnici Črnomelj. Danes so se predstavili vsi skupaj.

Dogodek, skupno razstavo likovnih talentov, smo izpeljali v okviru Projekta Medgeneracijski vrt, iz projekta so financirana tudi slikarska stojala. Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Za glasbeno popestritev razstav so poskrbeli mladi in nadarjeni glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj, na skupni razstavi, pa so sodelovali Urban Koce, Ema Absec, Ema Lovrin in Antonio Perak, ki so zaigrali pod mentorstvom Rudija Javornika.

Današnja skupna razstava ne pomeni konca temu lepemu in izvirnemu projektu, temveč tudi nov začetek. V prihodnjem letu namreč načrtujemo izpeljati že 4. likovni natečaj.