knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Sončna pravljica pod čudežnim drevesom

Danes, 6. avgusta 2020, je v Knjižnici Črnomelj potekalo že peto pravljično srečanje pod čudežnim drevesom. Zaradi slabega vremena smo se preselili v pravljično sobo in se imeli lepo. Čeprav so nebo prekrili sivi in z dežjem napolnjeni oblaki, je nam v pravljični sobi posijalo sonce.
Prebrali smo čudovito pravljico o soncu, ki je pripotovalo na zahod in se odpravlja spat. Mimo prijadra oblaček in ga prijazno povabi na svojo rojstnodnevno zabavo. Sonce je tako neučakano, da od razburjenja ne more zaspati. Ljudje se jezijo, otroci nočejo spati…Na zemlji nastane velika zmeda. K soncu se odpravijo njegovi prijatelji, da bi mu pomagali zaspati. Toda uspeha ni in ni. Sonce nikakor ne more zatisniti oči. Končno mimo pripiha veter, ki ima pravo zdravilo zanj in to zdravilo vedno pomaga. Tako soncu kakor tudi vsem otrokom sveta. Pa veste katero je to zdravilo? Ja pravljica, vendar, ki nas ponese v čudoviti svet sanj.
Po čudovitem koncu pravljice smo si naredili sonce, ki nam bo krasilo steno v našem domu.
Otroci in starši, prijazno vabljeni tudi naslednji četrtek, ob 10. uri pod naše čudežno drevo, ko bo z vami nova pravljica in delavnica.