knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Talenti: razstava Eve Vukelič

V Knjižnici Črnomelj smo septembra 2015, v sodelovanju z Robertom Lozarjem, akademskim slikarjem, razpisali likovni natečaj za učence in dijake belokranjskih šol, in sicer v 2. kategorijah:


• 1. kategorijo so zajemali učenci iz osnovnih šol, in sicer od 4. do 9. razreda ter učenci iz šole s prilagojenim programom,
• 2. kategorijo pa so zajemali dijaki iz srednje šole.

Z likovnim natečajem smo želeli talentiranim učencem in dijakom ponuditi možnost, da predstavijo svoje likovne izdelke. V pogled so morali poslati najmanj 10 likovnih del oz. izdelkov. Le te je oktobra 2015 pregledala in ocenila tričlanska strokovna komisija, katero so sestavljali:
• Robert Lozar, akademski slikar,
• Špela Vraničar, prof. lik. umet. ter
• Jasmina Strugar, prof. lik. umet.
Na razpis se je prijavilo 14 učencev in dijakov iz različnih belokranjskih šol, strokovna komisija pa je 10. 11. 2015 izbrala 8 kandidatov za razstavo. Izbrani bodo tako imeli priložnost, da se s svojimi izdelki predstavijo javnosti, saj bomo na mesečni ravni organizirali otvoritev razstave v Knjižnici Črnomelj. Za glasbeno popestritev pa bodo poskrbeli talentirani glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj.
V torek, 12. aprila 2016 smo imeli četrto razstavo v klopu osmih, katere bodo potekale v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila učenka 9. razreda OŠ Stari trg ob Kolpi, Eva Vukelič.
Komisijo je prepričala Evina zavzetost in študijski pristop, pohvalili pa so tudi občutek za dekorativnost.
Eva ustvarja pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti, Jasmine Strugar, ki je z nami podelila svoje misli o Evinemu ustvarjanju.
Nato je spregovorila tudi direktorica Knjižnice Črnomelj, gospa Anja Panjan Trgovčić, ki je Tini tudi podelila nagrado.

Poleg likovnega talenta, pa so za glasbeno spremljavo poskrbele izvrstne mlade glasbenice, Špela Šterk, Aida Husič in Nuša Vukčevič na saksofonu, ki delujejo pod mentorstvom Rudija Javornika.
Naslednja, peta v nizu razstav, bo potekala že čez dober mesec, in sicer 17. maja 2016. Do takrat pa ste lepo vabljeni, da si ogledate likovna dela mlade umetnice Eve Vukelič.
Lepo vabljeni!

Projekt je sofinanciran s strani Občine Črnomelj.