knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

UVOD V BRALNA SREČANJA IN BRALNO ZNAČKO ZA ODRASLE V KNJIŽNICI ČRNOMELJ

Branje je veliko in čudovito potovanje. Ko odpremo knjige, je tako kot bi izstopili na zadnji postaji in se podali v oddaljene svetove, pustolovščine, zgodbe, ki jih morda ne bi nikoli doživeli. Beremo lahko marsikaj; pravljice, zgodbe, časopise, revije, enciklopedije, sporočila, obvestila, navodila na embalaži izdelkov,... Torej branje ni samo čudovito potovanje, ampak pomeni tudi razmišljati, sklepati, pridobivati informacije, spoznavati jezik, uriti koncentracijo, razvijati domišljijo …
Branje je danes zaradi hitrega tempa in načina življenja velikokrat postavljeno na stranski tir, zlasti pri odraslih, ki zaradi vse večjih zahtev na delovnem mesto in tudi doma, branju namenjajo manj časa.
V Knjižnici Črnomelj že kar nekaj časa poudarjamo pomembnost branja pri odraslih in starejših, kar dokazujejo bralni projekti, ki jih izvajamo: Bralni klub za odrasle v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič, Bralna srečanja za stanovalce in zaposlene v Domu starejših občanov Črnomelj. V okviru teh projektov pa poteka tu Bralna značka za odrasle.
V sredo, 18. oktobra 2017, je Knjižnica Črnomelj v sodelovanju z Domom starejših občanov Črnomelj, pripravila uvod v novo bralno sezono. Obiskala nas je pisateljica, igralka, televizijska voditeljica, scenaristka in publicistka Desa Muck, s katero se je pogovarjal g. Alojz Hudelja. Na pristen in hudomušen način sta nam popestrila in polepšala sredino popoldne. Z glasbenimi točkami pa sta nas, pod mentorstvom prof. Antona Kralja, razvajala Leon Pavlinič in Žiga Majerle, učenca Glasbene šole Črnomelj.
Na bralnem potovanju od oktobra do aprila naj vas branje očara in če boste hoteli in želeli, bo vaš spremljevalec celo življenje.