knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZAKLJUČEK BRALNEGA PROJEKTA »POLETAVCI-POLETNI BRALCI«

Kdo so Poletavci? Otroci med sedmim in dvanajstim letom, ki med poletnimi počitnicami berejo trideset dni vsaj pol ure na dan. Berejo lahko knjige, stripe, časopise, revije, navodila…
V bralni seznam, ki ga dobijo v knjižnici, beležijo prebrano, kar s podpisom potrdijo njihovi starši. Izpolnjene bralne sezname vrnejo v knjižnico in konec septembra so vabljeni na zaključno prireditev, kjer prejmejo priznanje za branje, majico Poletavci-poletni bralci. Na zaključni prireditvi izmed vseh sodelujočih otrok izžrebajo dobitnika glavne nagrade, ki jo priskrbi Mestna knjižnica Ljubljana, ki je tudi nosilka tega projekta.
Tudi Knjižnica Črnomelj je pristopila k izvajanju tega projekta in v sredo, 18. oktobra smo v Domu starejših občanov Črnomelj pripravili zaključek le tega. Poletavci in Poletavke so se družili s pisateljico Deso Muck, ki je izžrebala glavno nagrado-set za badminton. Prejel ga je Filip Peteržinek, učenec petega razreda. Vsi sodelujoči pa so prejeli priznanje za sodelovanje in majice Poletavci-poletni bralci. Projektu pa se bomo s še večjim elanom pridružili tudi naslednje poletne počitnice.