knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zimska pravljica za knjižne moljčke

Decembrska srečanja črnomaljskih knjižnih moljčkov so bila posebna in pravljična. Dogajala so se v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj, 5. in 12. decembra, za vse štiri skupine.
Naša izjemna pravljična gostja Metka Kramar Grahek je kar štirikrat zaigrala avtorsko zimsko pravljico, ki govori o veselem pričakovanju snega in zimskih radosti. Predstava nam je bila zelo všeč, prav tako pa tudi priprave na njo. Otroci so dobili čarobne vstopnice, ki jih je bilo potrebno podrgniti z malo leseno paličico, in pokazal se je naslov predstave. Z vstopnicami so nato vstopili v pripravljeni prostor, sedli na blazinice in čarobna predstava se je pričela. Izjemno lepe aplikacije in svetlobni učinki so nas ob doživeti pripovedi Metke vodili skozi zgodbo, v kateri nastopajo otroci, Dedek Mraz in Babica Zima. V nadaljevanju so otroci uživali v barvanju pobarvanke Dedka Mraza, ki ga je narisala Metka, se posladkali s čokoladnimi bonboni in prejeli žig knjižnega moljčka.
V Knjižnici Črnomelj smo zelo hvaležni Metki, da si je dva popoldneva vzela čas in otrokom in odraslim pričarala lepo zimsko zgodbo. Od nje smo se veliko naučili in opazili, koliko časa, dela, pozitivne energije in ljubezni je vložila v svojo zgodbo. Pri pripravi sta pomagali Nina Grahek, ki je zgodbico lektorirala in sodelavka Anita Ilenič, ki je pomagala pri zbiranju pripomočkov.
Lepo je vedno znova odkrivati koliko talentov skrivajo ljudje, ki živijo med nami. Ena izmed teh je prav gotovo Metka Kramar Grahek.