knjiznica_logo

 

KONTAKTNI PODATKI

Knjižnica Črnomelj
Ulica Otona Župančiča 7
8340 Črnomelj

Tel.: 07/305 13 64
Fax: 07/305 13 63
GSM: 040 984 784

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Enota
Krajevna knjižnica Semič

Prosvetna ulica 4
8333 Semič

Tel.:
07/356 84 91
GSM: 040 753 370

 

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zgodilo se je

Razgibavanje na Igrišču znanja in druženja v Dobličah

V ponedeljek, 1. junija 2020, smo se po daljšem premoru, ki ga je od nas terjala epidemija, zopet sestali na igrišču v Dobličah. Prvi poletni dan smo tako predstavniki vseh generacij zaključili z razgibavanjem telesa in duha. Udeležence je skozi vaje vodila osebna trenerka, samostojna podjetnica, energična Sanela Zukanović, doma iz Kanižarice, ki je s svojo energijo pritegnila prisotne. Veseli smo bili ponovnega medgeneracijskega druženja. Nosilec operacije »Igrišče znanja in druženja Dobliče« je RIC Bela krajina, partnerji v projektu pa so: Občina Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče, Športno društvo Dobliče in PGD Dobliče. Operacija je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Preberite več: Razgibavanje na Igrišču znanja in druženja v Dobličah

Lep, krasen je pomladni dan!

Zgodnje pomladansko sonce postaja svetlejše in močnejše. Svoj pogled nam oblastno in mogočno pošilja na zemljo.
Pomladni cvet odseva svet! Resnično! Poglejte, iz zemlje so pokukale prve cvetke pomladi.
Naj se veselijo otroci in mladina vsa, prvih pomladnih radosti in novih skrbi.
Pomladno sonce ne prebuja le narave, žarki posijejo in prebudijo mnoga srca mladih in malo manj mladih, ki hitreje bijejo.
Poezija in pomlad sta tesno povezna, oba nam dovolita sanjati in odpotovati v neznane daljave. Tako smo si dovolili odpotovati skupaj z našim rojakom Otonom Župančičem in njegovo poezijo. Prav posebne pomladi pa je doživljala nekoliko manj znana pesnica in pisateljica Katka Vrtačič poročena Zupančič.
To so le drobci z našega snemanja Recitiranja pomladnih pesmi, katerega smo izvedli s pomočjo recitatorjev Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj pod vodstvom mentorice Bernarde Starašinič, ZIK-a Črnomelj in Knjižnice Črnomelj. Kmalu več.

Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Preberite več: Lep, krasen je pomladni dan!

V Krajevni knjižnici Semič se je ponovno klekljalo

»Korona ukrepi« se počasi rahljajo in v Krajevni knjižnici Semič smo 21. maja ponovno pričeli s četrtkovimi druženji na Delavnici ročnih del; seveda smo se pri tem držali vseh priporočil NIJZ. Klekljarice smo se že zelo zelo pogrešale. Sicer smo ta čas doma pridno ustvarjale in nastalo je veliko lepega.
Vam je všeč?

Preberite več: V Krajevni knjižnici Semič se je ponovno klekljalo

Učenje o Srčni sutri

Na Dan mučenikov, 10. marca smo v knjižnici izvedli zanimivo delavnico – učenje o Srčni sutri. Srčna sutra izvira iz tibetanskega budizma. Govori o čustvih, dejavnikih zavesti in mislih. Na začetku nam je Jure Dežman, sicer profesor športne vzgoje, izrekel molitev in tekst o Srčni sutri. Predstavil nam je, kako lahko na eno stvar gledamo iz različnega zornega kota. Spregovoril je tudi o budistični tradiciji. Vzeli smo si čas za meditacijo o praznini in zaključili s posvetitvijo učiteljem in vsem čutečim bitjem. Preživeli smo umirjen in sproščen večer.

Preberite več: Učenje o Srčni sutri

Delavnica Polstenje copat, cekarjev in klobukov

V sredo, 4. 3. 2020, smo v okviru projekta Igrišče znanja in druženja v Dobličah – IZID, organizirali delavnico Polstenje copat, cekarjev in klobukov.
Delavnico, ki je potekala v prostorih PGD Dobliče, sta vodili Tončka in Slavica Jankovič.

Z organizacijo delavnic in drugih dogodkov v projektu želimo k sodelovanju vključiti lokalno prebivalstvo vseh generacij in jim omogočiti pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Operacija je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).
Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo tudi PGD Dobliče.

Preberite več: Delavnica Polstenje copat, cekarjev in klobukov